Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
6-8 db 10-12 cm átmérőjű gomba, 50 dkg darált hús, 8-10 tojás, 6-8 szelet kolozsvári szalonna, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, paprikakrém, mustár, bors, só, ételízesítő |
Egy fej hagymát apróra vágva, kevés zsíron megfonnyasztunk, majd a darált húst megpirítjuk rajta. Ezután megborsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, ízlés szerint teszünk bele 1-2 kávéskanál mustárt és paprikakrémet, megsózzuk és belekeverjük a két tojást nyersen. A gombát vékonyan lesózva hagyjuk állni, míg teljesen kinyílik, azután nyomkodjuk bele szorosan a tölteléket úgy, hogy félig legyen tele. Tegyük a tetejére a szalonnát. Süssük addig, míg a szalonna megpirul, majd minden gombára üssünk egy nyers tojást, sózzuk meg vékonyan, és süssük tovább, míg a tojásfehérje megsül, de a sárgája kissé folyós marad. Rizibizivel, de hasábburgonyával is ízletes, fejessalátával. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|