recept: Töltött gomba tükörtojással, Kifőzde
Töltött gomba tükörtojással
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

6-8 db 10-12 cm átmérőjű gomba,
50 dkg darált hús,
8-10 tojás,
6-8 szelet kolozsvári szalonna,
1 fej vöröshagyma,
pirospaprika, paprikakrém, mustár, bors, só, ételízesítő


Egy fej hagymát apróra vágva, kevés zsíron megfonnyasztunk, majd a darált húst megpirítjuk rajta. Ezután megborsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, ízlés szerint teszünk bele 1-2 kávéskanál mustárt és paprikakrémet, megsózzuk és belekeverjük a két tojást nyersen.
A gombát vékonyan lesózva hagyjuk állni, míg teljesen kinyílik, azután nyomkodjuk bele szorosan a tölteléket úgy, hogy félig legyen tele.
Tegyük a tetejére a szalonnát. Süssük addig, míg a szalonna megpirul, majd minden gombára üssünk egy nyers tojást, sózzuk meg vékonyan, és süssük tovább, míg a tojásfehérje megsül, de a sárgája kissé folyós marad.
Rizibizivel, de hasábburgonyával is ízletes, fejessalátával.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rizibizi
 hasáb krumpli
 fejes saláta
 káposztasaláta

Forrás: Feleségem kreációja, a gyerekek nagy kedvence.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.18. Utoljára frissítve: 2009.03.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:36:58 - 1.17)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez